Entrades Populars

15 de març, 2011

17 de maig, dia Mundial de les Telecomunicacions


El Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (DMTSI) aspira a contribuir a la sensibilització respecte de les possibilitats que la utilització d'Internet i altres tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) poden aportar a les societats i economies, i també a la reducció de l´escletxa digital.

El 17 de maig es commemora l'aniversari de la signatura del primer Conveni Telegràfic Internacional i la creació de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT).

Tema de 2011: Una vida millor en les comunitats rurals amb les TIC


Aquest any, el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació està dedicat especialment al tema de "Una vida millor en les comunitats rurals amb les TIC", adoptat pel consell de la ITU el 2009, que succeïx al tema de 2010 "Una millor ciutat, una vida millor amb les TIC".

Cada vegada és major la demanda de TIC per a satisfer els Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni. En l'àmbit rural, les TIC oferixen oportunitats millorades de generar ingressos i lluitar contra la pobresa, la fam, les malalties i l'analfabetisme…

La meitat de la població mundial viu en zones rurals i en comunitats apartades. Aquesta meitat, uns tres mil milions de persones, representa als parents més pobres, menys educats i més desfavorits dels nostres ciutadans urbans. Són ells els que menys es beneficien de les TIC i no podem tolerar que es mantingui aquesta situació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada