Entrades Populars

14 de març, 2011

Terratrèmol Japó - Situació empitjora greument

Els danys després del pitjor terratrèmol en 140 anys i un tsunami que va netejar part del nord-est de Japó, arriba la notícia de talls d'energia causats per problemes principals en una estació d'energia nuclear.

Ken Yamamoto JA1CJP informa que d'acord a la informació policial del 14 de març a les 10 del matí hora local, la xifra de morts és 1.627 i el recompte de desapareguts és de 1720.

"És només el recompte oficial i el nombre encara s'espera que augmenti. Milers de cossos s'informa, s'han trobat en la costa, àrea que ha sofert el tsunami", va dir.

Una font de la prefectura de Miyagi, diu que el nombre de morts serà de l'ordre de desenes de milers, solament en aquesta prefectura.

El terratrèmol de 8.9 a l'escala de Richter va sacsejar el nord-est de Sendai, va provocar un tsunami de deu metres.

A petició del Comitè Central per a Emergències de comunicació, Ken JA1CJP, Secretari Regional de la IARU en la regió 3, va dir que la JARL opera la seva estació JA1RL amb seu a Tòquio, i altres estacions regionals en les seves respectives seus.

Anteriorment es va informar que JA1RL estava usant 7 MHz SSB, 144 MHz SSB / FM i 430 MHz SSB / FM.

Ell va dir: "Molts radioficionats, es va donar les gràcies per proporcionar l'intercanvi d'informació i suport a les operacions de rescat i socors. Els quals poden operar en les zones afectades estan proporcionant un salvavides per als equips de rescat i els dels refugis locals. Algunes estacions estan funcionant amb bateries de cotxe i altres amb els generadors.

Ken JA1CJP va dir: "Altre problema és la planta d'energia nuclear en el subministrament d'aigua falla en el sistema causant sobrecalentament de la barra de combustible nuclear. Això fa que existeixi alliberament de gas radioactiu de la planta i les persones han estat evacuades dels voltants.''

El terratrèmol també va danyar les plantes de generació d'energia elèctrica alimentada pel petroli o el gas natural, donant lloc a una escassesa d'electricitat.

Tòquio Electric Power Company (TEPCO) planeja deixar de subministrar energia a certes parts de la seva àrea de servei en un sistema de rotació per a reduir el consum d'energia. Aquesta escassesa d'energia també pot impedir o restringir el funcionament dels sistemes de tren de Tòquio.


Linton

Jim, VK3PC
President Comité de Comunicacions d´emergències i desastres de la Regió 3 de IARU.
Font: IARU Regió 3
Traducció: Escola de Ràdio ARMIC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada